Paardrijden in de natuur van de Morvan

Buitenritten enkel voor gasten van Morvan Rustique:

Voor gasten van Morvan Rustique is het mogelijk om onder begeleiding van Nancy mooie buitenritten te maken op één van onze tinkers. Wij zijn geen manege of ponyclub maar delen graag onze passie met paardenliefhebbers die bij Morvan Rustique een vakantiehuis boeken. Het is mogelijk om vier ritten per week te maken, wil je meer rijden dan gaat dit in overleg.


Elke week organiseren we voor de kids een ochtend met gratis ponyrijden in de rijbak en met Arjen een rondje over het terrein op de tractor.


Veiligheid voor paard en ruiter staat bij ons voorop, een cap is verplicht ( die zijn hier aanwezig ) en wij zullen altijd rekening houden met de ervaring en wensen van de ruiter en hier het juiste paard bij kiezen.
Wij rijden met kleine groepjes van max. 6 paarden, ruiters met een minimale leeftijd vanaf 12 jaar en onze paarden zijn geschikt voor ruiters met een maximaal gewicht van 90 kg.


Om met ons mee op pad te gaan moet je over de basiservaring als stap, draf en galop beschikken en er rekening mee houden dat het gebied heuvelachtig is. Het gebied leent zich er ook niet voor om veel te draven of te galopperen gezien het voor de paarden veel klimmen en dalen is. Genieten van je paard en omgeving staat bij ons voorop.


Bitloos rijden

Wij rijden bitloos met een sidepull hoofdstel, onze ervaring is dat de paarden hier heel positief op reageren, veel meer ontspannen zijn en vertrouwen hebben zonder scherpe inwerkingen of belemmeringen als hulpteugels etc.
Bij een sidepull ligt de druk op de neus en een beetje achter de oren.
Wij rijden onze paarden op buitenrit met een ontspannen teugel om constante druk op de neus te voorkomen en maken alleen een ophouding indien nodig. Vooral je zit, benen, lichaamshouding, stemgebruik en ademhaling zijn belangrijk bij het bitloos rijden.


Enkele paarden van ons die door hun vorige eigenaar als “moeilijk en sterk” bestempeld werden zijn nu fijne ontspannen paarden sinds we bitloos met ze rijden.


Onze zadels zijn boomloze zadels van het merk Barefoot. Dit heerlijke flexibele zadel past goed op de bredere tinkerrug zonder drukplekken te veroorzaken of het paard te belemmeren in zijn beweging. Je voelt een goed contact met je paard wat de communicatie met je paard verbeterd en je beide ontspannen kunt genieten van de rit.


Prijzen:

Buitenritten zijn voor eigen gasten vanaf 12 jaar en onze paarden zijn geschikt voor ruiters tot maximaal 90 kilo.
Buitenrit 1 ½ uur: 30 euro
Buitenrit 2 uur: 40 euro

Routebeschrijving